Op welke plek val je het eerst af

Op welke plek val je het eerst af

Als je aan het afvallen bent wil je uiteraard snel resultaat zien. Velen stellen zich dan ook de vraag op welke plek je het eerst afvalt.

Afvallen waar zie je het eerst

Er bestaan twee soorten lichaamsvet, subcutaan vet en visceraal vet. Subcutaan vet is vet onder de huid, het is het vet dat je ziet en dan ook het vet dat de meeste mensen zich aanstoren.
Visceraal vet is het vet dat rond de organen zit. Velen maken zich geen zorgen over dit vet vermits dit niet zichtbaar is voor het blote oog. Nochtans is visceraal vet het gevaarlijkste vermits het net deze vetsoort is die voor meer hart- en vaaktziekten, te hoge cholesterol, diabetes type 2,... kan zorgen!
Vermits visceraal vet niet zichtbaar is, zal de enige plaats waar je zichtbaar afvalt het subcutaan vet zijn.
visceraal vet en subcutaan vet waar val je het eerste af

Welk lichaamsdeel valt het snelst af

Waar je het eerste afvalt is voornamelijk afhankelijk van jouw genetica. Dit kan je dus zelf niet beïnvloeden.
Meestal val je eerst af op de plek waar je het meeste lichaamsvet hebt.
In het algemeen slaan mannen meer vetmassa op rond de buik. Mannen gaan dan meestal ook sneller afvallen op de buik dan op andere plaatsen.
Vrouwen daarentegen slaan meestal meer vet op rond hun bovenbenen en heupen. Zij gaan daar meestal eerst afvallen voor ze meer bij hun buik gaan afvallen.
Na de menopauze gaan vrouwen meer een vetverdeling van een man krijgen. Zo gaan ze meer vet opslaan rond hun buik terwijl ze vet gaan verliezen rond hun heupen en billen.
Een vrouw na de menopauze kan dus mogelijks ook eerst  voornamelijk afvallen rond de buik en dan pas in meerdere mate op andere plaatsen.
Stress kan door een verhoging van cortisol ervoor zorgen dat er meer vet opgeslagen wordt rond de buik. Alhoewel dit niet bij iedereen het geval is.

Je verliest overal vet

Het is belangrijk om te weten dat we overal vet verliezen, enkel is het op sommige plaatsen sneller zichtbaar voor jezelf dan op andere plaatsen. Zo zie je veranderingen in het lichaamsvet op je rug minder dan in je gezicht of buik omdat dit gewoon meer zichtbaar is voor jezelf als je in de spiegel kijkt.

Op welke plek val je het eerste af

Waar je het eerste afvalt is dus afhankelijk van je genetica, geslacht, hormonen, stress,... . Een man zal in het algemeen eerst afvallen op zijn buik, terwijl een vrouw meestal eerst zal afvallen op haar heupen en billen.

Ben je nog geen vet verloren op de plaats die je wilt? Maak je maar geen zorgen! Als je duurzaam aan het afvallen bent ga je de rest ook wel verliezen!  
gratis afvallen

Gratis afvallen!

Wil jij graag afvallen en jouw lichaamsvet stabiel blijven houden op lange termijn?
Dan is duurzaam vetverlies iets voor jou!

Wij hebben alle gratis informatie samengebundeld om jou op weg te helpen!

gratis afvallen