Vanaf hoeveel kilo zie je dat je bent afgevallen

Vanaf hoeveel kilo je ziet dat je afgevallen bent is afhankelijk van verschillende factoren:
  • Hoeveelheid lichaamsvet je hebt
  • Hoeveel VET je verloren bent
  • Waar je afgevallen bent
In het algemeen kunnen we zeggen dat de meesten verschil zien eenmaal ze 5 kilo vet verloren zijn.
Hieronder bespreken we alle factoren die beïnvloeden hoeveel je moet afvallen vooraleer het zichtbaar is.
Vanaf hoeveel kilo zie je dat je bent afgevallen

Hoeveelheid lichaamsvet je hebt

Hoe meer je weegt, hoe langer het duurt vooraleer je zelf een verschil zal zien. Iemand die 100 kilo weegt en 5 kg vet verliest is 'slechts' 5% van zijn lichaamsgewicht kwijt, terwijl iemand die 50 kg weegt bij eenzelfde verlies van 5 kg vet, 10% van zijn lichaamsgewicht kwijt is.
Hoe minder lichaamsvet je hebt, hoe sneller de bot en spierstructuren ook zichtbaar worden. Dit zorgt ervoor dat je sneller ziet dat je afgevallen bent of omgekeerd, bijgekomen bent.

Hoeveel vet je verloren bent

Je kan veel gewicht verliezen zonder dat je vet kwijt bent. Zo verliezen veel mensen die op een zeer laag koolhydraatdieet zijn (denk maar aan een ketodieet of een proteïne dieet) veel glycogeen. Glycogeen is koolhydraatvoorraad in de leven en de spieren. Per gram glycogeen hangt er ongeveer 3-4 gram water vast. Met andere woorden,  je kan dus 5 kilo kwijt zijn, maar hiervan kan 3 kg lichaamsvocht en koolhydraatvoorraad zijn. Enkel een daling van lichaamsvet is zichtbaar voor ons. Het is dus niet: " Vanaf hoeveel kilo zie je dat je bent afgevallen" maar eerder "Vanaf hoeveel kilo vet zie je dat je bent afgevallen". Dit is ook één van de redenen waarom je jou beter niet meer weegt.

Waar je afgevallen bent

Als je afvalt op plaatsen die voor jezelf en voor anderen zichtbaar zijn ga je uiteraard sneller verschil zien of je al dan niet afgevallen bent.
Vrouwen vallen over het algemeen meer af rond de heupen en het achterwerk, terwijl mannen meer afvallen op hun buik. Dit is echter een veralgemening. Zo hangt de plaats waar je eerst afvalt af van veel verschillende factoren.
Veel mannen gaan sneller merken dat ze afvallen doordat het riem losser zit vermits ze meer afvallen rond hun buik. Vaak krijgen zij dan ook eerder complimenten dan vrouwen die evenveel afvallen.
gratis afvallen

Gratis afvallen!

Wil jij graag afvallen en jouw lichaamsvet stabiel blijven houden op lange termijn?
Dan is duurzaam vetverlies iets voor jou!

Wij hebben alle gratis informatie samengebundeld om jou op weg te helpen!

gratis afvallen