weight watchers werkt niet

Weight watchers werkt niet

"Weight watchers werkt niet" is iets dat ik frequent hoor. Toch zijn er veel mensen die mooie resultaten bereiken met weight watchers. Hieronder bespreken we waarom weight watchers niet altijd voor iedereen werkt.

Weight watchers werkt niet

Bij sommigen lukt het niet om af te vallen met weight watchers. Weight watchers werkt niet altijd en daar zijn twee mogelijke verklaringen voor.

Je kijkt teveel naar de weegschaal 

In dit geval ben je wel afgevallen met weight watchers, maar heb je lichaamsgewicht en vetmassa verwisseld. Lichaamsgewicht en vetmassa zijn twee compleet verschillende zaken, zo kan je gewicht verliezen terwijl je geen vet verliest of kan je vetverliezen terwijl je geen gewicht verliest.
Lichaamsgewicht wordt beïnvloed door: koolhydraatvoorraad, maag- en darminhoud, lichaamsvocht, spiermassa, vetmassa etc.
Er zijn dus met andere woorden veel factoren die ervoor kunnen zorgen dat je gewicht stijgt of daalt los van je lichaamsvet.
Het is mogelijk dat weight watchers wel werkte voor jou, maar dat je gewoon teveel gefixeerd was op de weegschaal.
Je staat dus beter niet meer op de weegschaal!  

Weight watchers maakt gebruik van punten en niet van calorieën

Stel dat je effectief geen vet verloren bent met weight watchers, dat kan! Zelfs als je minder punten eet dan dat je mag hebben!
Het punten systeem is gecreëerd om gebruiksvriendelijk verschillende voedingsmiddelen te kunnen vergelijken met elkaar. Dit is echter een fictief systeem. Zo hebben ze gezonde voedingsmiddelen weinig tot geen punten gegeven en zijn er minder gezonde voedingsmiddelen die buitensporig veel punten hebben.
Het idee erachter is dat mensen zo gestimuleerd worden om gezonde voedingsmiddelen te eten. Het probleem is echter dat je zeer gezond kan eten, minder punten kan eten dan dat je mag hebben, MAAR dat je nog steeds teveel calorieën hebt! Ons lichaam kijkt niet naar punten, maar wel naar hoeveel calorieën we gegeten hebben ten opzichte van de hoeveelheid calorieën die we verbruikt hebben. Eet je dus minder calorieën, dan dat je verbruikt verlies je vet. Maar als je minder punten eet dan dat je mag hebben verlies je dus niet perse vet!
Als je dus iemand bent die graag gezond eet en er grote porties van kan eten, dan zal je mogelijks vlot onder jouw punten zitten, maar toch nog steeds teveel calorieën innemen om af te vallen.

Weight watchers gratis alternatief

Een gratis alternatief van weight watchers bestaat. Er bestaan App's waarmee je jouw calorieën kan bijhouden. De meest gebruikte en bekendste App's zijn:Tijdens de begeleiding maken wij ook vaak gebruik van een calorietel app. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je dit blijft bijhouden, het is belangrijk om te beseffen dat de calorieën bijhouden dienst al een bewustwording, maar niet het einddoel is op zich. Uiteindelijk moeten we leren uit de informatie de de app ons geeft. Zo kunnen we nieuwe gewoonten creëren die ervoor zorgen dat we ook op lange termijn jouw lichaamsvet eraf kan blijven houden.
gratis afvallen

Gratis afvallen!

Wil jij graag afvallen en jouw lichaamsvet stabiel blijven houden op lange termijn?
Dan is duurzaam vetverlies iets voor jou!

Wij hebben alle gratis informatie samengebundeld om jou op weg te helpen!

gratis afvallen