wat moet je vermijden als je wilt afvallen

Wat mag je niet eten tijdens een dieet

Wat mag je niet eten tijdens een dieet? Je hoort zoveel over dingen die je niet mag eten als je wilt afvallen. Maar klopt er wel iets van? Er is een man, Joseph, die bij mij kwam om af te vallen. Hij at elke dag 1 ijscrème en dronk een pintje, at 1 keer per week frietjes en elke dag brood EN.... hij is in 18 weken tijd 25 kg verloren.😲 Heb ik je interesse? Goed! Waar wacht je dan op, lees hieronder verder!

Je moet niet perse iets vermijden als je wilt afvallen. Zo kan je brood, rijst, aardappelen etc eten tijdens je dieet nog steeds afvallen. Dat komt omdat afvallen te maken heeft met de energie-inname en energieverbruik. Als je minder calorieën eet dan dat je verbruikt ga je afvallen. Ongeacht van waar die calorieën juist komen. Zolang je minder calorieën eet dan dat je verbruikt ga je dus afvallen, ook als je brood, frieten, alcoholische dranken etc consumeert. Het zal minder gezond zijn, maar je zal wel afvallen. Hieronder heb ik de lijst gezet met alles wat je moet vermijden als je wil afvallen! 😅 Wat mag je niet eten tijdens dieet Juist ja.. Er is dus niet verboden! Zo kwam Joseph een aantal jaar geleden bij mij binnen: “Één iets kan je me niet afpakken, mijn ijsje!” vertelde hij me vooraleer ik me zelf had kunnen voorstellen. Joseph was al jaar en dag een fan van chocolade ijs. Hij woog 105 kg en zou een 25 kg moeten verliezen voor zijn gezondheid. Een onmogelijk taak, toch? Niets was minder waar, ik liet hem 1 ijsje eten per dag en maakte een aantal zeer kleine aanpassingen aan zijn voeding. 18 weken en 25 kilo vetverlies later was hij meer dan tevreden. Nu eet Joseph nog altijd elke dag zijn ijsje, maar slechts eentje. Hij geniet meer dan ooit tevoren en zijn gezondheid is er gigantisch op vooruit gegaan. Er bestaat dus GEEN verboden voedingsmiddel, laat je dat nooit wijsmaken! Alle websites die claimen dat er voedingsmiddelen zijn die je moet vermijden tijdens het afvallen slaan de bal volledig mis. Er zijn natuurlijk wel calorierijkere voedingsmiddelen en caloriearmere voedingsmiddelen. Dat heeft te maken met de caloriedichtheid.

Wat eet je beter met mate als je wilt afvallen?

Het helpt als je wilt afvallen als je voedingsmiddelen eet met een lage caloriedichtheid. Die hebben weinig calorieën voor veel volume. Zo zit je gemakkelijker gevuld en gaan veel mensen automatisch minder calorieën eten tijdens hun dieet. Voedingsmiddelen met een hoge caloriedichtheid eet je dus wel beter met mate tijdens je dieet als je wilt afvallen. Deze bevatten veel calorieën voor weinig volume. Voorbeelden van voedingsmiddelen met een hoge caloriedichtheid zijn:

  • Ultra bewerkte voedingsmiddelen: chips, frietjes, snicker, hamburger etc.
  • Kant en klare maaltijden: pizza, lasagne etc.
  • Voedingsmiddelen met veel vet: boter, olie, room, kokosmelk etc.
  • ...

Deze voedingsmiddelen kan je beter met mate eten tijdens je dieet als je wilt afvallen. Ze brengen weinig verzadiging voor de hoeveelheid calorieën die ze aanbrengen. Ik zeg duidelijk met MATE want ook deze kan je eten tijdens jouw dieet. Hieronder staan er enkele voorbeelden over zogenaamde voedingsmiddelen die je niet mag eten tijdens je dieet:

  • Brood is een dikmaker
  • Aardappelen zijn een dikmaker
  • Rijst is een dikmaker
  • Pasta is een dikmaker

Je moet dus niets vermijden als je wilt afvallen. Zolang je minder calorieën eet dan dat je verbruikt ga je nog steeds afvallen! Heb ik je nog steeds niet overtuigd? Hmm, neem dan eens een kijkje op onze gratis Facebook groep en download ons gratis Ebook! Je kan er helemaal NIETS mee verliezen. Wat ik ermee win? Een vetverlies vriendelijke omgeving en het voldaan gevoel dat ik mensen verder help! 😍 Geef jezelf alle kansen om voor eens en voor altijd af te vallen, meer energie te hebben en meer genieten van het leven dan ooit. Genieten met mate, ook van calorierijkere voedingsmiddelen, kan dus zeker. Zoals Glenn en ik die bewijzen dat zelfs voedingscoaches nog kunnen lachen nadat ze een stukje taart gegeten hebben! 😂😂😂 wat mag je niet eten tijdens dieet

Reactie plaatsen
gratis afvallen

Gratis afvallen!

Wil jij graag afvallen en jouw lichaamsvet stabiel blijven houden op lange termijn?
Dan is duurzaam vetverlies iets voor jou!

Wij hebben alle gratis informatie samengebundeld om jou op weg te helpen!

gratis afvallen